مقاله ارتباطات جمعی و فرهنگ

مقاله ارتباطات جمعی و فرهنگ مقاله ارتباطات جمعی و فرهنگ

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 28 KB

تعداد صفحات : 57

بازدیدها : 185

برچسبها : ارتباطات جمعی فرهنگ

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی ارتباطات جمعی و فرهنگ

معنرفی مقاله تحقیقاتی بررسی ارتباطات جمعی و فرهنگ

بخشهایی از متن مقاله

رویکرد فرهنگ شناسان

از اولین روزهای آغاز پژوهش در ارتباطات جمعی دیدگاه های متفاوتی از سوی فرهنگ شناسان در مورد وسایل ارتباط جمعی شکل گرفت. شکل گیری چنین دیدگاه هایی به خصوص تحت تأثیر علوم انسانی (اعم از ادبیات، زبان شناسی و فلسفه) قرار داشت؛ دیدگاه هایی که از اکثر گرایش های علوم اجتماعی در مباحث رایج و مشهور علوم ارتباطات، متمایز بودند. در برخی نقاط و یا بعضی از موضوعات، هر دو روش با هم یکی شده و منطبق می گردند اگر چه اختلاف اساسی در نحوه نگرش و روش های تحقیق باقی می ماند. ...

ارتباطات و فرهنگ

جیمز کرِی (1975) نظریه ای در چارچوب مدل آیینی به عنوان جایگزین نظریه انتقالی که تئوری مسلط در ارتباطات محسوب می شد پیشنهاد کرد. او از روشی در مطالعه ارتباطات و جامعه حمایت کرد که در آن فرهنگ نقش محوری می یابد. او می گوید: زندگی اجتماعی فراتر از قدرت و تجارت است... زندگی اجتماعی شامل مشارکت در تجربه زیبایی شناختی، عقاید دینی، ارزش ها و احساسات فردی و باورهای روشنفکرانه نظم آیینی نیز می باشد. در این راستا او ارتباطات را فراگردی نمادین توصیف می کند که واقعیت در آن ساخته، نگهداری و بازسازی می شود و انتقال می یابد.

برای فهم بیشتر رابطه میان ارتباطات جمعی و فرهنگ نیازمند دقت بیشتر در مورد مفهومی می باشیم که خود را به عنوان موضوع مطالعه معرفی می کند. زمانی که از اصطلاح فرهنگ استفاده می شود، این مسأله خود به شیوه مختلف مشکلاتی را پدید می آورد؛ مشکلاتی که خود انعکاسی از پیچیدگی این پدیده است. کرِی فرهنگ را به عنوان یک فرایند معرفی می کند اما می توان فرهنگ را به برخی از صفات مشترک موجود در یک گروه انسانی مرتبط دانست (صفاتی چون محیط مادی، ابزار، مذهب، مراسم و فعالیت ها با همه روش های زندگی). فرهنگ همچنین می تواند در ارتباط با متون و اشیاء نمادین دیده شود؛ اشیاء نمادینی که معانی خاصی را به وسیله و برای مردمی با هویت فرهنگی معین در بردارد.

تکنولوژی ارتباطات و فرهنگ

روشن است که نوآوری ها در تکنولوژی ارتباطات، ناشی از تغییر شکل معینی در جامعه نیست. نوآوری ها همیشه با توجه به آنچه خود را به جامعه بیشتر تحمیل می کرد، شکل می گرفت و یا تطبیق داده می شد. نیروهای فراوان دیگری به جز ارتباطات، در تغییرات اجتماعی نیز دخیل بودند (اگر نیاز به دلیل باشد، شکست های رسانه های جمعی در مدرن کردن بخش عظیمی از دنیای کمتر توسعه یافته، در 15 سال اخیر، دلیل مناسبی بر این ادعاست. به علاوه تکنولوژی ارتباطات بر فرآیند ارتباطات و بر فرهنگی که با این ارتباطات در هم پیچیده است، تأثیر می گذارد. اگر تجربه ما از دنیا با تکنولوژی به دیگران منتقل می شود، پس این انتقال تجربه ها با تکنولوژی در ارتباط مستقیم است.

دیدگاه مک لوهان در مورد تحول فرهنگی

دیدگاه مک لوهان (1964) درباره فرایند ارتباطات بر این مبتنی است که انسان ها از خلال رسانه های مختلف ارتباطی، جهان را تجربه می کنند؛ به همین دلیل، دیدگاه وی با دیدگاهی که نسبت به ارتباطات و ساختارهای قدرت اجتماعی وجود دارد متفاوت است. او ادعا می کند که همه رسانه ها (که از نقطه نظر وی، هر چیزی که معانی فرهنگی را تجسم بخشد و بتواند چنین خوانده شود) موجب گسترس حواس انسان می شوند. او هم مانند دیگران، به تحول ارتباطات از یک ارتباط شفاهی ضعیف به مرحله ارتباط کتبی (در حدود هزاره پنجم قبل از میلاد) توجه کرده است. (اکثر تجربیات فرهنگی تا همین اواخر به صورت شفاهی باقی مانده بود). ...

فهرست مطالب مقاله

رویکرد فرهنگ شناسان

ارتباطات و فرهنگ

به سوی تعریف فرهنگ

مشخصات فرهنگ

موضوعات نظریه فرهنگی رسانه ها

یشرفت های بعدی نظریه های انتقادی فرهنگی : مکتب مطالعات فرهنگی

جنسیت و رسانه های جمعی

بها دادن به عامه

پیوند با پسامدرنیسم

تجارتی شدن

دیدگاه مک لوهان در مورد تحول فرهنگی

الگوی تکنولوژی و تحول فرهنگی

منطق رسانه و گرایش ارتباطات

پنج نوع گرایش تکنولوژی رسانه ای

جهانی شدن فرهنگ

تأثیرات جهانی شدن : مثبت و منفی

مفاهیم هویت فرهنگی

نوگرایی و تنش آن با فرهنگ سنتی.

تهاجم فرهنگی : مقاومت و براندازی

به سوی یک فرهنگ رسانه ای جهانی

نتیجه بحث

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید